26.11.20

Wat is jouw talent?

Categorie: Artikelen

Ieder mens beschikt over een unieke set aan kwaliteiten. In mijn loopbaan ben ik nog nooit iemand tegengekomen die ze niet heeft. Voor allerlei keuzes in je leven en loopbaan is het zinvol om zicht te hebben op wie je bent en waar je talent voor hebt. Wat mij daarbij intrigeert is dat het voor veel mensen helemaal niet eenvoudig is om deze talenten te benoemen. Hoe komt het dat de kwaliteiten en talenten die iemand maken tot wie hij is vaak makkelijker door anderen gezien worden dan door diegene zelf?

Volgens mij is er niet één antwoord. In sommige gevallen heeft iemand simpelweg (nog) onvoldoende op zichzelf gereflecteerd. Diegene heeft last van een blinde vlek. Voor anderen is het zo vanzelfsprekend dat iets ze gemakkelijk af gaat dat zij het niets bijzonders vinden. Zonde want daardoor benutten ze hun kracht niet volledig. Dan is er nog de groep die een extreem hoge lat voor zichzelf hanteert. Veeleisendheid en zelfkritiek weerhouden hen om de eigen kwaliteiten op waarde te schatten. Het kan en moet altijd beter. Zolang iemand daarop gefocust blijft ondermijnt hij zichzelf en gaat niet in zijn kracht staan. Complimenten lijken in een bodemloze put te vallen en de lat schuift steeds verder omhoog, want er zijn altijd anderen die ergens beter in zijn.

Opvallend vaak zien we vooral onze beperkingen en vergeten onze sterke kanten. We lijken met name gefocust op wat we missen, maar wellicht is dat een typisch Nederlands trekje. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg en je kop boven het maaiveld uitsteken hoort ook niet. Overigens bedoel ik met kwaliteiten niet hetzelfde als het hebben van vaardigheden. Talenten zijn in aanleg aanwezig en definiëren wie je bent. Vaardigheden zijn specifieke activiteiten die je kunt aanleren. Natuurlijk is er een samenhang. Als je ergens talent voor hebt, dan leer je bepaalde vaardigheden makkelijker aan.

Hoe goed weet jij je kwaliteiten te benoemen?

De volgende stappen kunnen je helpen om meer zicht te krijgen op wat jou uniek maakt.

  1. Breng in kaart wat je leuk vindt en vond om te doen. Denk aan (vroegere) hobby’s, activiteiten en werkzaamheden. Waar heb jij talent voor en welke kwaliteiten zet jij daarbij in?
  2. Maak een lijst met vragen waarmee andere mensen bij jou komen. Waar ben jij dus kennelijk goed in en welke persoonlijke kwaliteit ligt daaronder?
  3. Welke uitdagingen heb je overwonnen? Wat zeggen deze overwinningen over wie jij bent?
  4. Vraag feedback aan anderen, maar let op want wat een ander zegt is gekleurd en zegt dus evenzogoed en soms zelfs meer over die ander dan over jou.

De tips zijn eenvoudig, maar het is soms lastig de antwoorden te vinden. Neem er de tijd voor!

Wil je over dit onderwerp met me van gedachten wisselen? Stuur dan een mail naar jorien@jorienkruse.nl.

Succes en veel plezier!

Jorien

Beantwoorden

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>